Selecteer een pagina

Domaine Fontavin Chateauneuf-du-Pape rouge

Druivenras(sen) : Grenache 80%, Syrah 15%, Mourvedre 5%
Dieprood van kleur. In de geur mooi zwoel aroma van bes, aardbeiencompote en een aangename kruidigheid. Diep en intens van structuur, mooi gedoseerd Frans eiken, krachtig en toch elegant, goede balans in alcohol, tannine en fruit. Aroma van truffel, garrigue, menthol, een zacht gekruide geur en een brede, warme smaak van gestoofd, rijp fruit.
De druiven van wijngaarden tussen 40 en 80 jaar oud worden handmatig geoogst en in de wijngaard geselecteerd. In de kelder ontsteeld en gedurende 3 tot 4 weken vergist met druifeigen gisten. Regelmatig remontages of pigeages. Na de vergisting wordt de wijn 12 tot 15 maanden opgevoed op Frans eiken demi muids van 600 l en 50% op betonnen vaten. Beperkt sulfiet wordt toegevoegd voor de malo en botteling. De wijn wordt gestabiliseerd en na een lichte filtering gebotteld.
Serveren bij Rundvlees, kalfsvlees, Iberico, wild, stoofgerechten, groente/paddenstoelengerechten, pasta’s, pittige, harde en blauwschimmelkazen.
Serveertemperatuur 16 à 18ºC

Extra informatie

druif

Grenache

Wijnsoort

Regio