Selecteer een pagina

Bourgogne Pinot Noir ‘Les Fortunés’

door | okt 15, 2021 | Nieuwe wijnen

Deze wijn wordt gemaakt van druiven van oude wijnstokken. De opbrengst per hectare, slechts 55 hl/ha, wordt beperkt door een teveel aan trossen gedurende de zomermaanden weg te knippen. Dit noemt men de ‘groene oogst’. De smaak van de uiteindelijke wijn wordt hierdoor intenser. Eerst worden de druiven op kwaliteit, zowel bij de handmatige pluk als in de kelder geselecteerd. Dan worden ze ontsteeld, maar niet gekneusd en gedurende drie dagen in een RVS tank gedaan, waarin de schilweking en al een licht alcoholische gisting op 12°C plaatsvindt. Hierna vindt de alcoholische gisting plaats, die duurt zo’n 10 dagen. Dagelijks wordt de hoed (schillen) ondergedompeld (pigeage) en de gistende wijn over de schillen gepompt (remontage). Dit voor meer extractie van kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarna wordt de wijn gedurende 9 maanden op eiken vaten opgevoed, dit gaat dan om 30% van de wijn en de vaten zijn gemiddeld 2 jaar oud.

Gerelateerde berichten

Lagerla Brunello di Montalcino

Diep bruinrood. Intens bouquet. Zachtkruidige, ronde inzet, rijk en vol in de mond. Naast fruit (bosbessen en pruimen) ook laurier, omlijst door zachte tonen van hout. Zeer lange afdronk.WijnbereidingDe eerste selectie gebeurt in de wijngaard, er wordt handmatig...

Shafer TD-9 Napa Valley

Diep donkerrode kleur, rijke geur van zwarte bessen, lavendel, kruiden, getoast Frans eiken, zeer intens, zwoel en kruidig. De wijn is heel puur, heeft een zachte frisheid en aangename tonen van gedroogde kersen, zwarte bes, aardbei, drop en chocolade, iets cassis en...