Selecteer een pagina

Pranzo di Ferragosto

door | jul 25, 2017 | Cultuur | 0 Reacties

Gianni is vijftig en de enige zoon van zijn moeder, een weduwe van adellijke afkomst met wie hij samenwoont in een appartement in Rome.

Zijn moeder is nogal veeleisend van aard en Gianni brengt dan veel tijd door in de plaatselijke bar. In zijn appartement, moet Gianni van zijn moeder flink wat huishoudelijk werk verrichten. Ferragosto, het traditionele vrije weekend van Italië (Maria Hemelvaart), staat voor de deur en Gianni krijgt een bezoekje van zijn huisbaas: kan Gianni misschien twee dagen voor diens moeder zorgen? Gezien Gianni’s huurschuld is het een verzoek dat hij niet kan weigeren. Niet lang daarna krijgt hij bezoek van zijn huisarts, die vrijwel dezelfde vraag heeft. Vervolgens is het aan Gianni om op een snikhete vakantiedag een goed verzorgde lunch te organiseren voor een groepje oude dames met een geheel eigen willetje.

Gerelateerde berichten

Cours à la carte

Cours à la carte

Bonjour, je m'apelle Mirella van Rooijen Na twaalf jaar lerares Frans geweest te zijn in het voortgezet onderwijs ben ik nu alweer bijna twintig jaar zelfstandig werkzaam in het volwassenenonderwijs. Ik geef les aan particulieren en aan bedrijven (o.a. de KLM) en ik...

Gert Crum The future uncorked

Gert Crum The future uncorked

https://www.youtube.com/watch?v=-J3IMgjYthE Het nieuwe boek van Gert Crum, The future uncorked is een prachtig naslagwerk voor iedereen die interesse in Champagne heeft.